lördag 20 oktober 2007

Var svensk - vägra svenskhetsprovet

Sverigedemokraterna går på offensiven och vill ta fram storsläggan mot "massinvandringen". "Stoppa bidrag till invandrarföreningar" och "förbjud andra språk än svenska i skolan" (i sin stora välvilja undantar sverigedemagogerna här språklektioner) är ett par förslag. Dessa kommer lägligt nog samma dag som de håller någon sorts partidagar i Getinge. Det ger väl en god jordmån för dessa fullkomliga svenskar att böka fram och samfällt grymta sina alldeles egna sanningar.

Vid partidagarna föreslås bland annat ett "kommunalt medborgarskapsprov". För att bli godkänd ska man kunna visa upp tillräckliga kunskaper i "svenska språket, svenskt samhällsliv, vår kulturhistoria samt kvinnans och barnens rättigheter i ett jämställt samhälle". Vi kan väl lite till mans behöva skolning av det slaget.

I Sydsvenskan förklarar Skånes sd-ordförande Jens Leandersson att invandrare ska ha "rätt värderingar" för att få bli svenska medborgare. Men varför ska bara invandrare behöva svara på testet? Jo, vi som föds in i samhället har med oss värderingarna, menar Ordenssalens Nej, och drar till med:
– Det där är typiskt svenskt: Varför ska just jag behöva blåsa i alkometern för att visa att jag är nykter när polisen stannar mig?

Nu blev det kortslutning.

Invandrarna ska visa att de har svenska värderingar. Det är typiskt svenskt att inte finna sig i att bli negativt särbehandlad. Då borde alltså, enligt sverigedemokraternas resonemang, invandrarna visa sina svenska värderingar genom att leva jävel och vägra göra något medborgarskapsprov.

I så fall håller jag, för en gångs skull, med sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: