fredag 31 oktober 2008

Fredagsfärg, så vitt jag vet


Vita vidder, vita tänder – svarta släcker, blodvite, äggvita och vitögat. Vinklarna kan bli många på veckans fredagsfärg. Själv tar jag fram två bilder från Malmös nordkust. Först en planta i höstlikt blåsväder framför välkänd bro, sedan vårens första vita segel på Öresund.

20 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Sommarlängtan.... och längtan efter havet. Vilken tur att du och många andra har ett bildarkiv så vi kan gotta oss i ljuva, vit bilder. Ha en trevlig helg =)

Photos by Storm sa...

Härliga sommarbilder med vitt. När jag ser bilderna längtar jag efter ljusare och längre dagar. Ja, på söndag kl 3 är det Fredrikskans som gäller. Ha det bra/Lis

Namn: Eva sa...

Jag gillar verkligen dina bilder ... de är annorlunda och från Malmö!!!

Ha en trevlig Halloween!

Namn: Eva sa...

Jag gillar verkligen dina bilder ... de är annorlunda och från Malmö!!!

Ha en trevlig Halloween!

Pia sa...

Underbara foton! Åhh vad jag längtar till sommar, sol och segel!! Tja, segel och segel, har ju bara elmotor och åror men ändå!! Heheheheh...
Tack för din kommentar hos mig!!

Anonym sa...

Tack för din kommentar! Din närbild av prästkragar (är väl Skånes nationalblomma om jag inte minns fel)med den diffusa men lätt igenkännbara bakgrunden är fin.

Anonym sa...

Härliga foton, tycker mycket om båda.
Längtan till en vit hjul... Hihi, min humor! Skrattade gott! :)

Ha det bra!

Jah Hollis sa...

Snygga bilder BV.
En vit vecka kan man också ha i tankarna eller lite vit sprit. Så kan man köpa vitvaror svart.

Anonym sa...

Det är Dog beer som hon dricker. väldigt billigt 19,50 på ÖB. Verkar räcka jäkligt länge för hon har haft den nu i några år & tycker fortfarande den är rolig. Och den piper till & med fortfarande det är en bedrift...

Resa med Herbert sa...

Hej!

Vårens första vita segel är magnifik.

Solvarma hälsningar från Irene

Ps. Du som är bra på att skriva, kolla in min Bloggroman

http://bloggroman.blogspot.com

och var gärna med om att skriv nästa kapitel. ds

Anonym sa...

Vita segel! Det är verkligen så härligt! Ha en fortsatt skön helg.

Anonym sa...

It´s windy Indy...
Underbara bilder men förstan hade något extra. Trevlig lördag...

Alla smutsiga detaljer sa...

Fick mig att längta till havet, tur att helgen tillbringas i söder, ska strax ta en promenad till stranden och lär väl inte få se nägra segel men väl en eller annan frusen och vindpinad blomma kanske. Må gott.

Susanne sa...

Sommarbilder i oktober (eller november om man som jag är sen med att titta in här) tycker jag om. Mer sådant vill jag ha, så att värmen infinner sig - i alla fall i minnet.

Fast jag fastnade mest för din vita, fantastiska header. Calatrava gillar jag - det är också han som ligger bakom min "stjärngossemössa".

Anonym sa...

Gillar den första bilden! Den på,inner mej om hur jag själv för några månader sen förbannade blåsten på slättlandet. Hade samma sorts blommor framför linsen, men varje gång jag skulle trycka av kameran så kom det en ny vindpust och tryckte dem ut ur bild...

Å andra sidan - vem har sagt att det ska vara lätt att fotografera!? ;-)

Ha en jättefin helg!!! :-)

ela sa...

Fins bilder hos dig ockso, du nämnde trappan i jagdslottet på Ruegen, jag vet vilken trappa du menar, och den är hemskt. Men jag ser framemot att se dina bilder därifrån. Och tack för besöket / ela

Anonym sa...

Fina sommar bilder och längtan efter sommar blev stor nu när jag såg på dom. Ha en fin dag, mvh Marie

Anonym sa...

Det vita ljuset och blommorna gör att jag längtar efter sommaren. Vackra bilder.Här har dagen varit gnistrande lite kallt... fint på ett annat sätt!
Ha en skön helg

Bengavoice sa...

Så glad jag blir för så många och positiva kommentarer. Det är intressant att så många pratar om sommar och värme; segelbåten plåtade jag den 13 april, och blombilden är bara veckan gammal, tagen den 25 oktober. Prästkragen är förvisso Skånes landskapsblomma, men denna är vad jag förstår ingetdera. Jag är ingen botaniker, men med hjälp av Wikipedia tror jag mig ha listat ut att det är en baldersbrå.

Klarabella sa...

Bättre sent än aldrig. Fin blomma. Den där rubriken var det roligaste jag hört sedan någon fick ut täderna på knappa 20 minutrar.

Dåligt skämt, jag vet. Men det får du leva med.

Om jag sett rätt så är fototrissen kyrkor (är inte säker). Gälls vår tolkning av kyrkor, annars ligger jag illa till.