söndag 5 september 2010

Kung Zlatan kom hem till Malmö

Det kändes ett slag som om jag inte skulle få plats på Stadions läktare när Svenska Zlatandslaget hade öppen träning i dag. Men efter att ha kryssat runt i korridorerna och köat i kanske en kvart kunde jag till slut klämma mig till en plats på östra långsidan.
Hur kommer det sig att sisådär sextusen personer sluter upp för att titta på ett träningspass? Nytändning i landslaget, Erik Hamrén har skapat en ny anda och utnyttjar resurserna på ett sätt som var främmande för den tidigare ledningen. Zlatan Ibrahimovic är som alltid het och kommer till Malmö som kapten i landslaget.
Väldigt många av oss som var på läktaren var unga män och pojkar med rötter i andra länder. De tjoade på Zlatan och jublade så fort han gjorde något det minsta spektakulärt. Det går inte att beskriva hur viktig Zlatan är som förebild för massor av killar i Malmö. När han kommer hem till Malmö som kapten för landslaget är det väldigt många som är väldigt stolta. Han är det levande beviset på att man kan lyckas även om man är en invandrarkille från Rosengård.


2 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, heja Zlatan och låt honom bli kung men först sommarpratare!

Jah Hollis sa...

Fast Zlatan är ju född i Malmö, så kanske är jag, som född i Småland, mer invandrare i Malmö än vad han faktiskt är.
Däremot kan han visst, enligt den svenska byråkratin kallas för person av utländsk härkomst, vad nu denna definition ska tjäna till.
Och jag är inte säker på att han skulle bli någon bra Sommarpratare även om han har talets gåva. Det finns många exempel på duktiga idrottare som visat sig vara katastrofer som sommarpratare.