måndag 4 juni 2007

Små spinkiga fula hundar erövrar världen

Var kommer alla små fula hundar från? Kamphundarnas tid verkar vara ute, nu är det små taniga prylar med stora ögon som gäller.

En promenad på rastningsstråket är inte samma skräckupplevelse som det var för ett par år sedan. Då gjorde man ständiga rundor runt skällande, dreglande, muskulösa monster som verkade vilja döda allt som kom i närheten. Och husse, det var ganska sällan matte, verkade antingen vara lika skräckslagen som omgivningen eller lika farlig som hunden.

Det som nu gäller är tydligen hårlösa stackare som ser ut som ett plockepinnspel med ögon. Deras taniga ben verkar inte kunna bära dem, för matte - men det är inte helt sällsynt med hussar - bär dem i famnen och ställer ner dem för uträttande av aktuella behov. Det synes vara olämpligt för dem att ha markkontakt, eftersom de raskt lyfts upp igen när de är färdiga.

I stället för skräckslagen storslalom i Baskervilles kennel måste vi icke hundförande fanörer försiktigt se var vi sätter ner fötterna. Skulle en liten fyrbent spindel hamna i vår väg skulle man bara höra ett svagt gnäll, ett krasande och ett hysteriskt skrik från ägaren.

Jag vet inte vilket som är bäst, att omgivningen är en livsfara för mig eller om jag är en livsfara för omgivningen. Världen har i alla fall inte blivit vackrare. Är de utomjodlingar? De påminner lite om ET...

Inga kommentarer: